Oświadczenie zarządu MKS Flota, po meczu z Vineta Wolin.

MKS Flota

Oświadczenie zarządu MKS Flota

Zarząd Morskiego Klubu Sportowego Flota wyraża swoje głębokie oburzenie zachowaniem części publiczności podczas ostatniego meczu w Wolinie. Bardzo cieszą nas kibice kochający swój klub, okazujący swoje przywiązanie w rozmaity, ale miły i kulturalny sposób. Także doping, który bardzo jest potrzebny, zwłaszcza piłkarzom w trudnych chwilach.
Tego dopingu w Świnoujściu jednak od długiego czasu nie ma. Natomiast na ostatnim meczu w Wolinie nieoczekiwanie pojawiła się krzycząca grupa wznosząca dziwaczne okrzyki. O ile w pełni akceptujemy demonstrowanie przyjaźni między kibicami, o tyle nie jesteśmy w stanie akceptować wulgarności, prostactwa, obrażania innych klubów sportowych czy władz miejskich, klubowych, związkowych i wszystkich innych.
Od takich zachowań Morski Klub Sportowy Flota zdecydowanie się odcina i je potępia.
Szanowny Zarządzie Stowarzyszenia Ludowy Klub Sportowy Vineta Wolin.
Jesienią ubiegłego roku gościliście u nas na meczu w Świnoujściu i wasi przedstawiciele zostali przyjęci przez nasz klub Flota Świnoujście z pełnym szacunkiem. Niestety na meczu w Wolinie miały miejsce gorszące incydenty werbalne, w tym obrażanie przedstawicieli władz miejskich Świnoujścia przez grupę nietrzeźwych kibiców. Służby porządkowe, których nie było widać, nie interweniowały. Został naruszony regulaminowy porządek organizacji meczu przez grupę kibiców z Wolina i Świnoujścia.
Chociaż Morski Klub Sportowy Flota nie inspiruje i nie popiera tych zachowań, to mimo wszystko przeprasza wszystkich obrażonych oraz obecnych na meczu prawdziwych kibiców jednej i drugiej drużyny.

Zarząd Morskiego Klubu Sportowego Flota w Świnoujściu

źródło: mksflota.swinoujscie.pl/old/

ewyspiarz.info - Serwis Informacyjny.